Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι καλούν τους αμάχους να απομακρυνθούν απ’ το Κίεβο…

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους Ουκρανούς αμάχους να απομακρυνθούν από το Κίεβο.

Σύμφωνα με το RT «Μπορούν να το κάνουν παίρνοντας τον αυτοκινητόδρομο προς το Βασίλκοφ, μια πόλη που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα, προσθέτοντας: «Αυτή η κατεύθυνση είναι ανοιχτή και ασφαλής».

Το υπουργείο είπε ότι η Ρωσία «επιτίθεται μόνο σε στρατιωτικά αντικείμενα» και ισχυρίστηκε ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν θα κινδυνεύσει.

Το κάλεσμα ήρθε τη Δευτέρα καθώς αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας πρόκειται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε δημόσια ομιλία ότι έχει χαμηλές προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις. Η χώρα του δεν σκοπεύει να παραδοθεί, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο είπε στο Associated Press την Κυριακή ότι η πόλη περικυκλώθηκε πλήρως από τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά αργότερα υπαναχώρησε από τον ισχυρισμό.

Στο ίδιο δημοσίευμα το RT σημειώνει: «Η ουκρανική κυβέρνηση νωρίτερα μοίρασε πυροβόλα όπλα σε πολίτες, απελευθέρωσε εγκληματίες με στρατιωτική εμπειρία από τη φυλακή και κάλεσε τον λαό να προετοιμάσει πυροβόλες για να πολεμήσει τα ρωσικά στρατεύματα.

Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία την Πέμπτη, ισχυριζόμενη ότι η χώρα έπρεπε να αποστρατικοποιηθεί και να «απενοχοποιηθεί» για την προστασία των αποσχισμένων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, καθώς και της Ρωσίας».

Exit mobile version