Είναι επίσημο! Το Twitter έχει πλέον ιδιοκτήτη τον Έλον Μασκ

Είναι επίσημο! Το Twitter έχει πλέον ιδιοκτήτη τον Έλον Μασκ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε την Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τέλος της σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία είχε άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει την Πέμπτη πως θα ήθελε να επιτρέψει να εκφράζονται όλες οι απόψεις στην πλατφόρμα, χωρίς όμως αυτή να μετατραπεί σε «κόλαση».

«Είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει έναν δημόσιο διαδικτυακό χώρο όπου να μπορούν να εκφράζονται με υγιή τρόπο ποικίλες απόψεις, χωρίς προσφυγή στη βία», έγραψε σε ένα μήνυμά του που απευθύνεται στους διαφημιστές. «Τούτου λεχθέντος, το Twitter δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα κολασμένο μέρος ανοιχτό σε όλους, όπου όλα μπορούν να λέγονται χωρίς συνέπειες», πρόσθεσε.

Πηγή: Newsbomb.gr