Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν βίντεο με τη στιγμή της παρενόχλησης του Drone από ρωσικά SU-27

Tο αμερικανικό πεντάγωνο δίνει συνέχεια στο θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού, αποχαρακτηρισμένο βίντεο της σύγκρουσης αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους παρακολούθησης και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στο βίντεο καταγράφονται στιγμές από τη συνάντηση των αεροσκαφών, που σύμφωνα με το Πεντάγωνο διήρκεσε 30 με 40 λεπτά. Το μαχητικό της Ρωσίας , σύμφωνα με το Πεντάγωνο, φέρεται να χτύπησε τελικά την ουρά του drone MQ-9 Reaper αναγκάζοντας τους χειριστές να το ρίξουν στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αμερικανοί:

Το βίντεο δείχνει την κάμερα του drone MQ-9 Reaper στραμμένη προς την ουρά του και την προπέλα του drone, να περιστρέφεται.

Στη συνέχεια, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi SU-27 φαίνεται να πλησιάζει. Καθώς πλησιάζει, το ρωσικό μαχητικό ρίχνει καύσιμα αναχαιτίζοντας το αμερικανικό drone.

Σε άλλο μέρος του βίντεο τα πλάνα, δείχνουν το ρωσικό τζετ να κάνει άλλο ένα πέρασμα. Καθώς πλησιάζει, ρίχνει και πάλι καύσιμα.

Στη συνέχεια, το βίντεο από το drone διακόπτεται, καθώς το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούεται με το MQ-9 Reaper, καταστρέφοντας την προπέλα και αναγκάζοντας τελικά τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το drone στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία αρνήθηκε ότι σημειώθηκε σύγκρουση.

Όταν η κάμερα επανέρχεται, η προπέλα εμφανίζεται κατεστραμμένη από τη σύγκρουση.

Με τον έλικα κατεστραμμένο, οι χειριστές του drone πέταξαν ουσιαστικά το αεροσκάφος ως ανεμόπτερο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κατεβάζοντας το στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κριμαίας.

Καθώς κατέβαινε, δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι οι χειριστές διέγραψαν εξ αποστάσεως το ευαίσθητο λογισμικό του drone, μετριάζοντας τον κίνδυνο να πέσουν μυστικά υλικά στα χέρια του εχθρού προτού συντριβεί στο νερό.

Πηγή: Newsbomb.gr

Exit mobile version