Αυτή είναι η πόλη που θα ξαναδεί το φως της ημέρας στα τέλη Ιανουαρίου (photo+vid)

Οι κάτοικοι θα ζήσουν 64 μέρες στο απόλυτο σκοτάδι.

Διατηρεί τον τίτλο της βορειότερης πόλης των ΗΠΑ και περισσότεροι από 4.000 μόνιμοι κάτοικοι ετοιμάζονται να βυθιστούν στο σκοτάδι για περίπου 64 ημέρες.

Πρόκειται για την πόλη Ούτκιαβικ (πρώην Μπάροου), πόλη της Αλάσκα που βρίσκεται σχεδόν 500 χιλιόμετρα εντός του παγωμένου Αρκτικού Κύκλου και αναμένεται να ξαναδεί το φως της ημέρας σε 64 ημέρες δηλαδή στις 23 Ιανουαρίου του 2019.
Στις 18 Νοεμβρίου ο ήλιος έλαμψε μόλις για 64 λεπτά μέσα σε ένα 24ωρο, με τους κατοίκους της πόλης να γιορτάζουν την τελευταία τους φωτεινή ημέρα για τους επόμενους 2,5 μήνες.

Η θερμοκρασία το παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένεται να κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, με την μέση θερμοκρασία το αντίστοιχο περσινό διάστημα να κυμαίνεται στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το λυκόφως που θα υπάρχει στην περιοχή για περίπου τρεις με έξι ώρες ημερησίως, καθώς ο ήλιος θα βρίσκεται περίπου έξι μοίρες κάτω από την γραμμή του ορίζοντα.

Exit mobile version