Παγκόσμια ανησυχία: Οι πάγοι λιώνουν με ανεξέλεγκτους ρυθμούς (video)

Ο ρυθμός με τον οποίο εξαφανίζονται πλέον οι πάγοι στις πολικές περιοχές είναι 57% ταχύτερος από ότι πριν από τρεις δεκαετίες.

Συνολικά, 28 τρισεκατομμύρια τόνοι πάγου έχουν λιώσει μακριά από θαλάσσια παγόβουνα και παγετώνες. Αιτία; Η κλιματική αλλαγή που ωθεί τις παγκόσμιες θερμοκρασίες ολοένα και πιο ψηλά.

«Μολονότι κάθε περιοχή που μελετήσαμε έχει απώλειες πάγων, οι απώλειες από την παγοκάλυψη της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας έχουν επιταχυνθεί περισσότερο και ακολουθούν πλέον το χειρότερο σενάριο ανόδου της θερμοκρασίας ανάμεσα σε αυτά που έχει εξετάσει η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή» ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg ο Τόμας Σλέιτερ, ερευνητής του πανεπιστημίου του Λιντς.

Η θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί πλέον κατά 1,1 βαθμό κελσίου. Η υπερθέρμανση της Γης πυροδοτεί το λιώσιμο των πάγων γεγονός που προσθέτει αρκετό νερό στους ωκεανούς ανεβάζοντας τη παγκόσμια στάθμη της θάλασσας κατά 3,5 εκατοστά.

«Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών σε τέτοια κλίμακα θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις παράκτιες κοινότητες αυτόν τον αιώνα» πρόσθεσε ο Τόμας Σλέιτερ.

Εκτιμάται ότι για κάθε εκατοστό ανόδου της στάθμης, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να εκτοπιστούν από τις παράκτιες περιοχές στις οποίες ζουν.

Survivor Ψηφοφορία: Ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση;

MasterChef 5 – Ψηφοφορία: Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο δημοφιλής κριτήςΕιδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Exit mobile version