Σε ποια υλικά και επιφάνειες «ζει» περισσότερο ο κορονοϊός (video)

Οι μολυσμένες επιφάνειες παίζουν ρόλο στη μετάδοση του κορονοϊού όπως είναι γνωστό. Νέα έρευνα επιστημόνων εξειδικεύει τα υλικά που θεωρούνται πιο ασφαλή είτε πρόκειται για ρούχα είτε πρόκειται για έπιπλα και αντικείμενα.

Απαντήσεις για το πόσο διάστημα ζει ο κορονοϊος στις επιφάνειες έρχεται να δώσει μία νέα έρευνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς μέσω με τα σωματιδίων που εισπνέονται όμως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μολυσμένες επιφάνειες.

Όπως προκύπτει λοιπόν από την έρευνα του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βομβάης ο κορονοϊος μπορεί να ζήσει έως επτά ημέρες σε ανοξείδωτο χάλυβα, έως τέσσερις ημέρες σε γυάλινη επιφάνεια, έως δύο ημέρες σε ύφασμα και έως μόνο τρεις ώρες σε χαρτί. Το συμπέρασμα λοιπόν στο οποίο καταλήγει είναι ότι όσο πιο πορώδες είναι το υλικό τόσο λιγότερο επιβιώνουν τα σταγονίδια μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μετάδοσής του ιού στον άνθρωπο.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Physics of Fluids» του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, επισημαίνει οι χάρτινες συσκευασίες, που χρησιμοποιούνται συχνά στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τη διακίνηση των προϊόντων, μπορούν να θεωρηθούν σχετικά ασφαλείς.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version