Χριστούγεννα με χιόνια! Στο παιχνίδι για χιονόπτωση ακόμα και η Αθήνα (Photos)

Χριστούγεννα με χιόνια θα κάνουν πολλές περιοχές της χώρας, καθώς από τις 23 Δεκεμβρίου νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά το ψύχος και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Υποψηφιότητα για να δουν άσπρη μέρα θέτουν και τα βόρεια, αλλά και δυτικά προάστια της Αθήνας.

Μετά από μια μακρά περίοδο όπου τα προγνωστικά μοντέλα έδειχναν να μην μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις του καιρού για τις μέρες των Χριστουγέννων, όλα δείχνουν πια πως αρχίζει να «κλειδώνει» νέα ψυχρή εισβολή, διάρκειας 48 ωρών, η οποία θα συνοδεύεται και από αρκετά έντονα φαινόμενα, με τις χιονοπτώσεις να… κατηφορίζουν και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Ουσιαστικά από το απόγευμα της προπαραμονής και την παραμονή των Χριστουγέννων, αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, θα είναι αρκετές οι περιοχές της κεντρικής και νότιας ανατολικής Ελλάδας που θα δουν το χιόνι να πέφτει, ενώ οι χιονοστρώσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περιοχές με υψόμετρα από 200-300 μέτρα και άνω.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως θέτει υποψηφιότητα για να δει άσπρη μέρα και η Αθήνα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά προάστιά της, το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Οσο για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αναμένεται να δεχτούν πολύ σημαντικές ποσότητες χιονιού, ικανές για να τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν σε φουλ ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Δείτε στη γκάλερι πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στους προγνωστικούς χάρτες για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου. Με τα σημερινά δεδομένα ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς φαινόμενα, αλλά με τσουχτερό κρύο.

Exit mobile version