Καιρός: Καρέ – καρέ ο ερχομός της νέας ψυχρής εισβολής! Φέρνει χιόνια και στα πεδινά… (photos)

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ψυχρή εισβολή που θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα από το Σάββατο και θα προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ολα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα επιμένουν για την τάση της καθόδου πολικής προέλευσης αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα από την Παρασκευή. Και προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως αυτή τη φορά οι ψυχρές εισβολές θα είναι συνεχόμενες και δεν αποκλείεται να μας απασχολήσουν μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση, θα δείτε την εξέλιξη του φαινομένου στους προγνωστικούς χάρτες που παρουσιάζουμε στην γκάλερι.

Μέχρι και την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, καθώς υπάρχει προγνωστικό μοντέλο που δίνει πολλά χιόνια το Σαββατοκύριακο, ακόμα και μέσα στην Αθήνα και άλλο που είναι πιο μετριοπαθές και θέλει τα χιόνια να μην κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα…

Σε κάθε περίπτωση μην ξεγελαστείτε από την τετραήμερη λιακάδα που θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι και την Πέμπτη γιατί ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και ίσως για το φινάλε του να μας επιφυλάσσει τις πιο… άγριες διαθέσεις του.

Exit mobile version