Καιρός: Καρέ – καρέ η επέλαση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες! Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο (videos)

Προς την δυτική Ελλάδα κινείται το ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στην Ιταλία και τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα μας.

Θα δείτε στο βίντεο με την καταγραφή της κίνησης των βροχοπτώσεων που «κουβαλά» το νέο μέτωπο της κακοκαιρίας πως στο επίκεντρό του θα βρεθούν ξανά οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με τις κόκκινες αποχρώσεις που δέχτηκαν μεγάλα ύψη βροχής και τις προηγούμενες μέρες. Γι’ αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, αφού το κορεσμένο έδαφος δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τους όγκους του νερού που θα πέσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων. Στον χάρτη θα δείτε πως νέο μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- από το βράδυ της Κυριακής:

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες, πάντως, αναμένεται να διατηρηθούν και τα επόμενα 24ωρα σε επίπεδα άνω των φυσιολογικών για την εποχή. Και πτώση, όχι όμως τέτοια που να προκαλεί ανησυχίες, αναμένεται μετά τις 20 Νοεμβρίου, ενώ προς τα τέλη του μήνα δείχνει ο καιρός να το παίρνει απόφαση και να χειμωνιάζει…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις θερμοκρασίες εδάφους μέχρι και το τέλος του μήνα:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version