Καιρός: Ανατροπή και τάση για… ψυχρή εισβολή από τις 26 Δεκέμβρη και έως την Πρωτοχρονιά (videos)

Ολα τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα «βλέπουν» πλέον την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή να λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη αμέσως μετά τα Χριστούγεννα…

Και πλέον, διατηρείται η τάση που θέλει την ψυχρή μπάλα να κατορθώνει να φτάνει έως και τη χώρα μας, στο διάστημα από 28 έως 31 Δεκεμβρίου, χωρίς φυσικά ακόμα να θεωρείται δεδομένη η ακριβής πορεία της κίνησης των αερίων μαζών.

Και τούτο, διότι η θέση του αυλώνα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και μέχρι τότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Με τα σημερινά στοιχεία, όμως, θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο με την κίνηση των αερίων μαζών πως η ψυχρή «μπάλα» πέφτει πάνω στην Ελλάδα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα ρίξει τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα, έως και 10-15 βαθμούς κάτω σε σχέση με τα σημερινά.

Με τα σημερινά, δεδομένα, πάντως αυτό το κρύο που δείχνει να κατεβαίνει προς τη χώρα μας, δεν φαίνεται να συνδυάζεται με την έλευση και κάποιου ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού. Μοιάζει για… χιονιά ανατολικών προσήνεμων, κάτι που συνήθως επηρεάζει Αττικοβοιωτία, Πελοπόννησο και ανατολική Θεσσαλία, αλλά και αυτό ακόμα, όπως θα δείτε στην κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων και τις μωβ αποχρώσεις των χιονοπτώσεων, δείχνει εξαιρετικά εξασθενημένο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξει αυτή η εικόνα και θα αλλάζει από ανανέωση σε ανανέωση, των καιρικών μοντέλων. Κανένας όμως δεν μπορεί να ξέρει σήμερα, αν θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο σενάριο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τέτοιες ψυχρές εισβολές καταλήγουν στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version