Καιρός: Προ των πυλών η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή! Πού θα χιονίσει; Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες (videos)

Καρέ – καρέ η κίνηση των ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας και των βαρομετρικών χαμηλών που θα προκαλέσουν την πρώτη φετινή χιονοκαιρία…

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη με την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα να πλησιάζει τη χώρα και να δείχνει ικανή να προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές…

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κάθοδο των ψυχρών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένη» και θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη πως από τις 28 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα καλύψουν το σύνολο της χώρας, ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία.

Και φυσικά, αυτή η πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει χιονοπτώσεις, αρκετά σημαντικές, όπου υπάρξει υετός, αφού οι περιοχές που τελικά θα έχουν φαινόμενα, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Θα παρατηρήσετε, μάλιστα, στον ακόλουθο χάρτη πως από την 1η Ιανουαρίου έρχεται και δεύτερη ψυχρή εισβολή, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα δώσει παράταση στο κρύο, ίσως και στα φαινόμενα…

Ποιες θα είναι, όμως, αυτές οι περιοχές που φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την επερχόμενη κακοκαιρία;

Ουσιαστικά, τα στοιχεία συνηγορούν πως πρόκειται για κακοκαιρία προσήνεμη, δηλαδή με έμφαση σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα.

Πλέον ευνοημένες περιοχές σε αυτού του είδους τις κακοκαιρίες που συνδυάζονται με ψυχρή εισβολή, είναι αυτές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Φαίνεται, μάλιστα, με τα σημερινά στοιχεία πως και η Αττική θα δεχτεί χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινές, αλλά ακόμη και ημιορεινές περιοχές σε υψόμετρα 400-500 μέτρων και άνω, δίχως να αποκλείεται και… εκπλήξεις, ιδιαίτερα στα βόρεια ή υπέρ βόρεια προάστια της πόλης.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων και τη δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών που θα προκαλέσουν την επερχόμενη κακοκαιρία.

Πάντως, μικρές λεπτομέρειες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής ή ακόμα και… εκπλήξεις που συνήθως προκύπτουν από τη… δράση του Αιγαίου σε τέτοιου είδους ψυχρές εισβολές, μπορεί να επιφέρουν σημαντικές μετατοπίσεις ως προς τα υψόμετρα των περιοχών που θα δεχτούν χιονοπτώσεις.

Δείτε στην γκάλερι πώς δείχνει σήμερα η κατάσταση για τις περιοχές της Ελλάδας που θα ντυθούν στα λευκά…

Exit mobile version