Καιρός: Πώς θα κινηθεί η ψυχρή εισβολή. Πού θα χιονίσει από την Κυριακή έως την Τρίτη… (videos)

Στην τελική ευθεία για τον ερχομό νέου ψυχρού μετώπου από τη βόρεια Ευρώπη, με μάζες πολικής προέλευσης να κατορθώνουν να φτάνουν στη χώρα μας.

Πιο ισχυρό ψύχος από τη Ζηνιοβία, έρχεται από την Κυριακή και θα ντύξει ξανά στα λευκά πολλές περιοχές της ανατολικής -κυρίως- Ελλάδας έως και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ολα ανοικτά για πιθανές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας…

Η ΕΜΥ εξέδωσε, άλλωστε, έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καταγράφοντας τα δεδομένα για τις πυκνές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, που αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις θαλάσσιες και οδικές μετακινήσεις.

Ουσιαστικά, η ψυχρή εισβολή ξεκινά από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και από τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα κατορθώσει το μέτωπο να αφήσει κάποιες χιονοπτώσεις, κατά την πορεία του προς τα ανατολικά προσήνεμα, που και πάλι θα είναι οι περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα.

Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, Κεντρική Στερεά, Ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησος, θα βρεθούν στο επίκεντρο από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης με τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα) να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη τι δείχνουν σήμερα τα προγνωστικά μοντέλα για την κίνηση των αερίων μαζών και πώς αναμένεται να… «καθίσει» η ψυχρή μπάλα πάνω από τη χώρα μας, απ’ την Κυριακή μέχρι την Τρίτη.

Θα δείτε, στον επόμενο χάρτη με την καταγραφή των φαινομένων (με μωβ χρώμα οι χιονοπτώσεις) πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Αττικοβοιωτία και την κεντρική Εύβοια, κάτι που σημαίνει πως οι ίδιες περιοχές που αυτή τη στιγμή έχουν… μέτρα χιόνι από την προηγούμενη χιονοκαιρία, θα δεχτούν ίσο ή και ακόμα μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version