Καιρός: Η ήπια ψυχρή εισβολή της Κυριακής και η κακοκαιρία της Τρίτης! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (video)

Καιρός: Η ήπια ψυχρή εισβολή της Κυριακής και η κακοκαιρία της Τρίτης! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (video)

Πώς θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας μέχρι τις 24 Ιανουαρίου... Η τάση σήμερα δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό!

Ηπια ψυχρή εισβολή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να έχει καμία σχέση με την προηγούμενη κακοκαιρία. Λίγες και κατά βάση ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ πιο σημαντική δείχνει η επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στη νότια Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας και θα προκαλέσει αρκετά και ενδεχομένως έντονα φαινόμενα, αλλά μόνο στη νότια και κεντρική Ελλάδα. Κύριο χαρακτηριστικό της επερχόμενης κακοκαιρίας οι ισχυρές βροχές και οι αξιόλογες χιονοπτώσεις αλλά μόνο σε ορεινές περιοχές.

Από 'κει και μετά το επόμενο σύστημα που ενδέχεται να απασχολήσει τη χώρα μας κάνει την εμφάνισή του στα σημερινά στοιχεία κοντά στις 22 Γενάρη.

Δείτε αναλυτικά τι δείχνει το καιρικό μοντέλο GFS για την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα έως τις 24 Ιανουαρίου:

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα από τις πράσινες αποχρώσεις πάμε για ένα τριήμερο στις μπλε, λόγω της ήπιας ψυχρής εισβολής, για να μαλακώσει ξανά ο καιρός στη συνέχεια και μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.