Καιρός: Τι δείχνει σήμερα η μακροπρόθεσμη τάση για το πρώτο 8ήμερο του Φλεβάρη (videos)

Παρακολουθώντας καθημερινά τις ανανεώσεις τον καιρικών προγνωστικών μοντέλων, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως τα σενάρια που καταγράφουν για την μακροπρόθεσμη τάση της πρώτης εβδομάδας του Φλεβάρη είναι πολλά και συνεχώς αλλάζουν…

Τα πρωινά δεδομένα φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την πιθανότητα καθόδου προς τη χώρα μας ψυχρών αερίων μαζών, κάτι που και στατιστικά να το δει κανείς είναι πολύ πιθανό, καθώς θα έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το σοβαρό καιρικό «επεισόδιο», που προκάλεσε τις σημαντικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα.

Φαίνεται, λοιπόν, όπως θα δείτε στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη, από το τέλος του Γενάρη να αλλάζει προς το… ψυχρότερο η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα και να βρίσκουν δίοδο και προς τη χώρα μας οι ψυχρότερες αέριες μάζες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα βαρομετρικά χαμηλά, θα δείτε στον επόμενο χάρτη πως τη Δευτέρα αναμένεται να περάσει με ταχύτατο ρυθμό πάνω από την Ελλάδα ένα χαμηλό που θα αφήσει αρκετές βροχές σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από ‘κει και πέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και νέα κακοκαιρία -σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία- αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, που συνδυαζόμενη και με πτώση θερμοκρασίας θα δώσει -αν φυσικά επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο- και αρκετά χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, για το επίμαχο διάστημα που 6-8 Φλεβάρη που σήμερα εμφανίζεται αρκετά σοβαρή κατάβαση ψύχους, δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί δεδομένο, αφού τα στοιχεία θα αλλάξουν… 100 φορές. Σήμερα, πάντως, δείχνουν κακοκαιρία και χιόνια μόνο στα ανατολικά προσήνεμα…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version