Καιρός: Καρέ – καρέ η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι τις 31 Μαρτίου. Ψυχρή η τάση… (vid)

Καιρός: Σε πλήρη εξέλιξη η κάθοδος του ψυχρού μετώπου προς τη χώρα μας, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει επιδείνωση στη βόρεια Ελλάδα με γρήγορη επέκταση προς τα κεντρικά και νότια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα (βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά) αναμένεται να ενταθούν, ενώ η θερμοκρασία ώρα με την ώρα θα πέφτει και τις βραδινές ώρες, αλλά και τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας η αίσθηση του κρύου θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά από την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα, όμως τα πράγματα για τη μακροπρόθεσμη τάση και σε συνδυασμό με την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα, δεν μπορούν να θεωρηθούν ευχάριστα.

Τούτο, διότι μετά από μια σύντομη ανάπαυλα και βελτιωμένο καιρό, διαφαίνεται από της 20 του μήνα μια σημαντική αλλαγή στην κυκλοφορία και συνεχή περάσματα βαρομετρικών χαμηλών.

Οσο για τη θερμοκρασία, υπάρχουν σενάρια που φέρνουν στην Ελλάδα μετά τις 20 του μήνα ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες, ωστόσο καθώς ακόμη απομένουν αρκετές μέρες και τα στοιχεία αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ας κρατήσουμε μόνο την τάση που δεν δείχνει τον υδράργυρο να ανεβαίνει ξανά σε επίπεδα όμοια με αυτά των 26-27 βαθμών που είχαμε την Παρασκευή και το Σάββατο, μέχρι και το τέλος του μήνα.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών πάνω απ’ την Ελλάδα μέχρι και τις 31 Μαρτίου:

Η κίνηση των αερίων μαζών

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω απ’ την Ελλάδα μέχρι τις 31 Μαρτίου:

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση…

Ολες οι ειδήσεις.

Exit mobile version