Καιρός: Η μακροπρόθεσμη τάση για τον καιρό μέχρι τις 26 Ιουλίου (photos)

Καιρός: Τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα επιμένουν… Η μακροπρόθεσμη τάση για το επόμενο 15νθήμερο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Ο καιρός εξακολουθεί να μη δημιουργεί προβλήματα, τουλάχιστον σε σχέση με τις θερμοκρασίες, αφού η χώρα μας -αν εξαιρέσει κανείς το πρόωρο μίνι κύμα καύσωνα του Μαΐου- δεν έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διέλευσης κυμάτων ζέστης από την Αφρική.

Και αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και τις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, καθώς δεν διαφαίνεται κάτι το ακραίο.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Δείτε, καρέ – καρέ στην ακόλουθη γκάλερι τις θερμοκρασίες της θερμές ώρες της μέρας σε όλη την ελληνική επικράτεια μέχρι και τις 26 Ιουλίου:

EMY: Ο καιρός μέχρι την Κυριακή

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ 16-07-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα την Πέμπτη 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την Πέμπτη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-07-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-07-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ήξερες; Η στάση που κοιμάσαι αποδεικνύει πολλά για την προσωπικότητά σου (Photos)

Κορονοϊός: Η νοσηλεύτρια με τη διάφανη στολή έγινε μοντέλο! (photos)

Νοσταλγία: Δέκα φωτογραφίες που μόνο οι… παλιοί θα καταλάβουν

Exit mobile version