Καιρός: Φινάλε Ιουλίου με καύσωνα διαρκείας; Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση

Καιρός: Φινάλε Ιουλίου με καύσωνα διαρκείας; Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση

Καιρός: Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναφορικά με το πώς θα κλείσει ο Ιούλιος από πλευράς θερμοκρασιών στη χώρα μας

Κι αν μέχρι χθες η μακροπρόθεσμη τάση ήταν σχετικά... ήπιων συνθηκών, φαίνεται πως από σήμερα αρχίζει να καταγράφεται μια διαφοροποίηση προς τα... πάνω με τον υδράργυρο να παίρνει την ανηφόρα από τις 24 Ιουλίου και για αρκετά 24ωρα, έως και το τέλος του μήνα να διατηρούνται στη χώρα μας θερμοκρασίες κοντά ή ακόμα και ελαφρώς πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Είναι, βέβαια, νωρίς για να διαπιστωθεί από τώρα αν τελικά θα επιβεβαιωθεί το ζεστό ή το ήπιο σενάριο, αφού τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν να μην έχουν «κλειδώσει» σημαντικές λεπτομέρειες για την τελική εικόνα του φαινομένου.

Σαφής, όμως, είναι η αλλαγή της τάσης προς το πιο... ζεστό, από τις 24 του Ιουλίου και μετά και μάλιστα, με διάρκεια 5-6 ημερών, που φαίνεται οι θερμοκρασίες να κινούνται κοντά ή και 3-4 βαθμούς πάνω από τους 40, στις γνωστές... άγνωστες περιοχές (θεσσαλικός κάμπος κ.α.) που «αγαπάει» ο καύσωνας.

Δείτε στην γκάλερι την εξέλιξη από τις 20 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του μήνα και προσέξτε την άνοδο των θερμοκρασιών από τις 24 και μετά, σύμφωνα -φυσικά- με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι συμβαίνει όταν ακουμπήσει μύγα το φαγητό σας (pics)

Αγοράκι 23 μηνών φεύγει από το κρεβάτι για να κοιμηθεί με τον σκύλο (video)

Ιωάννα Τούνη: Στη Μύκονο με μαγιό που κόβει την ανάσα (video)