Καιρός: Διπλή προσοχή σήμερα! Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (video)

Καιρός: Η πιο επικίνδυνη μέρα του φετινού καλοκαιριού είναι η σημερινή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Η θερμοκρασία θα εκτιναχθεί σε επίπεδα ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς, με δεδομένο πως σήμερα θα καταγραφεί η κορύφωση της θερμής εισβολής για την Ελλάδα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καταγράφει όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και προειδοποιεί, τονίζοντας ότι είναι διπλός σήμερα ο κίνδυνος.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 στο βίντεο για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών σήμερα και τα επόμενα 24ωρα:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-08-2020

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-08-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

ΤΡΙΤΗ 04-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα
αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και
θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από
βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Γιατί κάποιες τρίχες στο σώμα σου μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα;

Μυστήριο με σπόρους που φτάνουν σε σπίτια: «Προσοχή μην τους φυτέψετε» (pics)

Exit mobile version