Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός: Τρομάζει η κίνησή του! Καρέ – καρέ το πέρασμά του (vid)

Δείτε καρέ – καρέ το πώς θα κινηθεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, σύμφωνα με τη μεσημεριανή ανανέωση προγνωστικών δεδομένων του καιρικού μοντέλου GFS.

Ως φαινόμενο, σίγουρα είναι άκρως εντυπωσιακό, από αυτά που σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στον ελλαδικό χώρο. Σίγουρα, όμως, είναι -και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα- άκρως επικίνδυνο και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.

Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός πως έγκαιρα η ΕΜΥ φρόντισε να αλλάξει τη σήμανση στο αρχικό της έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από κίτρινο σε κόκκινο, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό.

Οι μετεωρολόγοι της Ευρώπης έχουν πέσει -κυριολεκτικά- πάνω στη μελέτη του συγκεκριμένου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο αυτήν την ώρα εξακολουθεί να οργανώνεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σικελία και Λιβύη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο βάθυνσης και κίνησης του συγκεκριμένου κυκλώνα, ο οποίος από την Πέμπτη θα πλησιάζει τη χώρα μας και μέσα στην Παρασκευή αναμένεται να προκαλέσει γενικευμένη κακοκαιρία.

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, ότι αυτή είναι η εικόνα καταγραφής των μεσημεριανών δεδομένων του GFS, όπερ σημαίνει ότι θα προκύψουν αλλαγές, ευχόμαστε προς το ηπιότερο, στις επόμενες ανανεώσεις. Και τούτο, διότι -δυστυχώς- δεν είναι η Ελλάδα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Οπως θα παρατηρήσετε, η μισή Ελλάδα από τη Στερεά και νοτιότερα θα πληγεί απ’ την επερχόμενη κακοκαιρία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενώ άλλο προγνωστικό μοντέλο επιμένει να στέλνει τον κυκλώνα βόρεια και να καταρρέει στην Ηπειρο…

Αυτή είναι η πορεία του κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα σύμφωνα με τη μεσημεριανή ανανέωση του παγκόσμιου καιρικού προγνωστικού μοντέλου GFS

Θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης από το Dokari για όλες τις εξελίξεις, αναφορικά με την πορεία του Μεσογειακού Κυκλώνα.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Επιμένει ο Αρνιακός να μην κάνει καμία αναφορά για μεσογειακό κυκλώνα (vid)

Έσπασε η λάμπα και κάρφωσε πάνω της μία πατάτα! (video)

Βρήκε το κινητό του στην ζούγκλα – Δεν πίστευε τον «κλέφτη» (video)

Exit mobile version