Καιρός: Καρέ καρέ η εξέλιξη μέχρι την Παρασκευή! Πού θα βρέξει…

Καιρός: Ο κυκλώνας Ιανός αποτελεί παρελθόν, μένοντας στην ιστορία ως ένα από τα πιο ισχυρά βαρομετρικά συστήματα που πέρασε ποτέ από τη χώρα, αφήνοντας πίσω του ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές και φυσικές καταστροφές.

Η καιρική συνέχεια για τα επόμενα 24ωρα έχεις βροχές και καταιγίδες για τα δυτικά τμήματα της χώρας, αφού μπαίνουμε πλέον για τα καλά σε φθινοπωρινό μοτίβο. Η θερμοκρασία, πάντως, θα σημειώσει αισθητή άνοδο προς τα τέλη της εβδομάδας.

Το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ECMWF «βλέπει», όπως θα δείτε και στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, σύντομα περάσματα βροχοφόρων νεφών από τη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, κάτι που επιβεβαιώνει στην μακροπρόθεσμη πρόγνωσή της και η ΕΜΥ.

Κάτω από τον χάρτη κάθε ημέρας παραθέτουμε την πρόγνωση της ΕΜΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-09-2020: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΤΡΙΤΗ 22-09-2020: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα βορειοδυτικά αρχικά νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23-09-2020: Στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και σταδιακά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα στα δυτικά κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΕΜΠΤΗ 24-09-2020: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και την Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-09-2020: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Dokari Team: Στον χάρτη πάντως διαφαίνεται από τις απογευματινές ώρες αλλαγή του καιρού, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή τα επόμενα 24ωρα.

Καιρός – Ειδήσεις και συνεχής ενημέρωση!

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Τώρα, το Dokari και στο Pinterest.

Exit mobile version