Καιρός: Νέες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο! Καρέ – καρέ η εξέλιξη (video)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο καιρός θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τα νησιά του Ιονίου θα βρίσκονται εντός των συστημάτων. 

Την ώρα που οι κάτοικοι σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός, φαίνεται πως μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν διαστήματα που ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ευχή όλων, βέβαια, είναι να μην προκύψουν έντονα φαινόμενα, ειδικά στις περιοχές που έχουν δεχτεί τα χτυπήματα από τον κυκλώνα, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες για την πρώτη αποκατάσταση ζημιών και να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά.

Φαίνεται, όμως και επιβεβαιώνεται και από την πρόγνωση της ΕΜΥ, πως καταιγίδες θα σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού η δυτική Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαταραχών που αναμένονται, όπως μπορείτε να δείτε και στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη με την κίνηση των βαρομετρικών, του ευρωπαϊκού προγνωστικού μοντέλο ECMWF.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταγράφει, με τη σειρά της, τη μεταβολή του καιρού και την πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

ΤΡΙΤΗ 22-09-2020

Στα βορειοδυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-09-2020

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά μεταβλητοί 4, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 και στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΕΜΠΤΗ 24-09-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-09-2020

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-09-2020

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Συνεχής ενημέρωση – Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Exit mobile version