Καιρός: Ερχονται καταιγίδες! Δείτε ανά τρίωρο το πέρασμα της νέας κακοκαιρίας

Καιρός: Καρέ – καρέ το πέρασμα του νέου ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από την Ελλάδα, που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει από τα βορειοδυτικά ο καιρός και μέσα στη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να ξεκινήσουν από τα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο και να επεκταθούν σε Πελοπόννησο και κεντρική Ελλάδα.

Δείτε ανά τρίωρο τους προγνωστικούς χάρτες που καταγράφουν την πορεία των φαινομένων:

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται η είσοδος του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στη βορειοδυτική Ελλάδα με έντονες βροχές και καταιγίδες.
Στις 6 το πρωί τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Στις 9 το πρωί φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία να χτυπούν ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα την Πελοπόννησο…
Η εικόνα της κακοκαιρίας και η πορεία των φαινομένων στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας
Το μεσημέρι της Δευτέρας νέος γύρος έντονων φαινομένων αναμένεται στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενουν από το απόγευμα…
Περαιτέρω βελτίωση για πολλές περιοχές από το βράδυ της Δευτέρας
Η εικόνα των φαινομένων με το κλείσιμο της μέρας…

Το δελτίο καιρού της ΕΜΥ

ΤΡΙΤΗ 29-09-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-09-2020 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ,την Πέμπτη δυτικοί βορειοδυτικοί με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-10-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-10-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Συνεχής ενημέρωση – Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Exit mobile version