Καιρός: Χιονοχαμηλό – «μαμούθ» θα θάψει τις Αλπεις! 5 μέτρα χιόνι σε λίγα 24ωρα (vid)

Καιρός: Ενα από τα πλέον σπάνια καιρικά φαινόμενα, αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνα, αναμένεται από αύριο και για 3 τουλάχιστον 24ωρα να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη.

Ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό – «μαμούθ», συνοδευόμενο από πολικής προέλευσης αέριες μάζες κατεβαίνει από την πλευρά της Ισλανδίας και θα φτάσει μέχρι τη Γαλλία και την Ιταλία, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με τις Αλπεις να θέτουν υποψηφιότητα ακόμα και για 5 μέτρα νέο χιόνι, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα, μάλιστα με την ιστοσελίδα Severe Weather Europe

«Αυτό που είναι πιθανότατα το κύριο και το πιο επικίνδυνο μέρος αυτού του καιρικού μοτίβου, είναι το δυνητικά καταστροφικό αποτέλεσμα της κακοκαιρίας με τόνους χιονιού πάνω από τις Άλπεις. Οι προβλεπόμενες ποσότητες χιονιού είναι τόσο ακραίες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, που αναμένεταιΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για χιονοστιβάδες το Σαββατοκύριακο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Το ισχυρότατο πολικό βαρομετρικό χαμηλό, αναμένεται να συναντήσει τις θερμές αέριες μάζες της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν συνθήκες για ακραία φαινόμενα, βροχοπτώσεων στα πεδινά και χιονοπτώσεων στα ορεινά τμήματα, κυρίως των Αλπεων, όπου αναμένεται να πέσει χιόνι έως και 5 μέτρα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να συμβεί και αποκοπή στην περιοχή της Ιταλίας και το δευτερεύον βαρομετρικό χαμηλό, το λεγόμενο «χαμηλό της Γένοβας, αναμένεται να είναι και αυτό που θα επηρεάσει τον καιρό στην Ελλάδα από την Κυριακή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και αρκετά έντονες χιονοπτώσεις από τη Δευτέρα, στα ορεινά της βόρειο δυτικής χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες με τις εικόνες των προγνωστικών καιρικών μοντέλων:

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών στην Ευρώπη μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου:

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

The Bachelor: Το ποσό μαμούθ που φέρεται να πήρε ο Βασιλάκος.

Καιρός: Η εκτίμηση του Αρναούτογλου για τον Δεκέμβριο… Χειμώνας μέσα στις γιορτές; (photos)

Χαλκίδα: Η στιγμή που οδηγός περνάει «STOP» και συγκρούεται σφοδρά με διερχόμενο όχημα (vid)

Exit mobile version