Καιρός: Καρέ – καρέ η τάση για κάθοδο πολικού ψύχους σε Ευρώπη και Ελλάδα…

Καιρός: Ως τρέξιμο προγνωστικού καιρικού μοντέλου και μόνο, είναι ιστορικό. Και ως τέτοιο, οφείλουμε να το καταγράψουμε, αφού η τάση για την επικράτηση πολικής προέλευσης ψύχους στην Ευρώπη από τις 13-14 Φλεβάρη και για μια εβδομάδα, δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε να βλέπουμε.

Το να κατεβαίνουν, μάλιστα, αυτές οι αέριες μάζες και στην Ελλάδα μοιάζει ακόμα πιο σπάνιο και ως εκ τούτου, αυτό που σήμερα (Σάββατο 6/2/2021) δείχνει το GFS με τις μωβ αποχρώσεις και σε επίπεδο θερμοκρασιών στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σε επίπεδο χιονοκάλυψης πολλών περιοχών, οφείλουμε να το καταγράψουμε.

Τι τελικά θα συμβεί, γιατί κρύο θα έρθει και στη χώρα μας και σε τι ποσοστό φυσιολογικής ή ακραίας διάστασης, θα το γνωρίζουμε μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Δείτε στο βίντεο, αρχικά την κίνηση της ψυχρής μπάλας πάνω από την Ευρώπη και πώς αυτή από τις 13 Φλεβάρη κατεβαίνει στην Ελλάδα και στη συνέχεια τον χάρτη της χώρας μας και τα χιόνια (μωβ αποχρώσεις) που σε αυτό το σενάριο κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας…

Ξαναλέμε, πως πρόκειται για ένα σενάριο που σήμερα Σάββατο, 6 Φλεβάρη 2021 βλέπουν τα περισσότερα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, χωρίς να σημαίνει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές (μακάρι προς το πιο ήπιο εφικτό σενάριο)…

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version