Καιρός: Χιονιάς προ των πυλών της Ελλάδας! Θα χιονίσει και στην Αθήνα; (vid)

Καιρός: Σοβαρές πιθανότητες για χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα δείχνουν τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, ενόψει του επερχόμενου ισχυρού ψυχρού μετώπου.

Επιμένουν τα παγκόσμια καιρικά προγνωστικά μοντέλα και διατηρούν αμείωτο το καιρικό ενδιαφέρον, καθώς η τάση για την κάθοδο ισχυρού ψυχρού μετώπου με ένταση και διάρκεια προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα παραμένει.

Το καιρικό μοντέλο GFS που ήταν και το πρώτο που «είδε» τη συγκεκριμένη τάση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εξακολουθεί να βάζει την Ελλάδα στην… κατάψυξη, από το Σάββατο έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ προσφέρει ουκ ολίγες ώρες χιονόπτωσης σε αρκετές ηπειρωτικές, όχι μόνο ορεινές, αλλά και πεδινές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το απογευματινό τρέξιμο της 9ης Φεβρουαρίου 2021 και έντονα θα είναι και σχεδόν πανελλαδικά. Κάτι που επιβεβαιώνει ήδη η ΕΜΥ.

Εναρξη φαινομένων από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βόρεια και κατάληξή τους στα ανατολικά προσήνεμα από την Κυριακή και κυρίως το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη.

Φυσικά, όταν μιλάμε για χιονοκαιρία και εμφάνιση χιονοπτώσεων ακόμα και μέσα σε πόλεις (σ.σ. θέτει υποψηφιότητα ακόμα και η Αθήνα με τα σημερινά στοιχεία), θα πρέπει να κρατάμε… μικρό καλάθι, αφού ακόμα και στο παρά ένα μπορεί να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές, ικανές να επηρεάσουν περιοχές και υψόμετρα.

Ως εκ τούτου, η διατήρηση της τάσης για πολύ κρύο στο σύνολο της χώρας είναι πλέον «κλειδωμένη» και η πορεία των χαμηλών, άρα και των χιονοπτώσεων, παραμένει ανοικτή.

Στο βίντεο εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρώτο σκέλος στην κάθοδο του αυλώνα με το πολικό ψύχος (μωβ αποχρώσεις) και στο δεύτερο σκέλος τα φαινόμενα, όπου στο μωβ των χιονοπτώσεων θα δείτε πως συμπεριλαμβάνει το τελευταίο τρέξιμο και την Αττική.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version