Καιρική… ελληνική τρέλα! Ενα 4ήμερο ομορφιάς με βροχές, χιόνια, ζέστη και σκόνη απ’ τη Σαχάρα

Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι και στον… καιρό η ωραιότερη χώρα του πλανήτη! Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει τα παράδοξα που θα συμβούν το επόμενο 4ήμερο στη χώρα μας!

Σε τροχιά κακοκαιρίας και ψυχρής εισβολής εισέρχεται η βόρεια χώρα, θερμής εισβολής η νότια, σ’ ένα καιρικό μενού… τρέλας, με χιονοπτώσεις στα ορεινά, σημαντικές βροχές στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, λιακάδες, 20άρια και 25άρια στην Κρήτη και αφρικανική σκόνη ν’… αλωνίζει πάνω από την πατρίδα μας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες…

Οι πρωινές ώρες της Παρασκευής θα βρουν τις ανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας να δέχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τη Σάμο και βορειότερα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά – ημιορεινά της Θράκης από τα 600 μέτρα και άνω.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά και μέχρι το βράδυ θα συννεφιάσει σε όλη τη χώρα. Φαινόμενα, με ισχυρές βροχές θα ξεκινήσουν από την Πελοπόννησο, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε μεγάλα υψόμετρα 1400 μ. και πάνω.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές, εκτός της νότιας Ελλάδας με βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την ίδια στιγμή θερμή εισβολή και αφρικανική σκόνη θα απασχολήσουν τη νότια χώρα, με τη σκόνη την Κυριακή να κατορθώνει να φτάσει έως και τη βόρεια Ελλάδα.

Παρένθεση… Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή στον Αγιο Δομίνικο όπου διεξάγεται το Survivor δεν γνωρίζουμε, αλλά βέβαιο είναι ότι ο Τριαντάφυλλος θα βάλει και πάλι φωτιές στην Κόκκινη ομάδα.

Το καιρικό μενού της ερχόμενης εβδομάδας έχει και νέα ψυχρή εισβολή, κυρίως στα βόρεια, όπου δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο βίντεο:

Exit mobile version