Καιρός – ΕΜΥ: Ερχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες! Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα;

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο με βροχές σε αρκετές περιοχές, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν αποκλείονται και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα…

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες στη χώρα μας μέχρι και την Τετάρτη:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-04-2021

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια 7 και στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα δυτικά σταδιακά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-04-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα εκτός των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Από τις βραδινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-04-2021

Στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, βροχές και καταιγίδες που στα βορειοανατολικά μέχρι αργά το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας κυρίως χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί, ενισχυόμενοι στα νότια έως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 20-04-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-04-2021

Σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Exit mobile version