Καιρός: Έρχεται η πιο δύσκολη ημέρα με τον υδράργυρο στα «κόκκινα» – Πού θα δείξει 43άρια

Καιρός τώρα: Σε νέο κλοιό καύσωνα μπαίνει η Ελλάδα από σήμερα, Τρίτη και έως την Παρασκευή, όπου αναμένεται και η πιο δύσκολη ημέρα έως τώρα.

Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν κατά τόπους ακόμη και τους 43 βαθμούς.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και την Παρασκευή η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια.

Καύσωνας, αλλά και βροχές

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι παρά τον έντονο καύσωνα που σαρώνει την Ελλάδα, σε ορισμένες περιοχές θα βγουν σύννεφα με σποραδικές βροχές.

«Η Τρίτη φαίνεται ότι θα ξεκινήσει πολύ καλύτερα από πλευράς σκόνης, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Αυτή έχει περιοριστεί πολύ πιο δυτικά. Η μέρα θα κυλήσει με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά από τα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα βγάλει κάποια σύννεφα. Δεν αποκλείεται να βγουν κάποιες τοπικές καταιγίδες. Στη Μακεδονία και την Θράκη υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιες σκόρπιες μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσει ξαστεριά, ενώ όπου εκδηλωθούν φαινόμενα νωρίτερα, θα έχουν εξασθενήσει».

«Αυτό που έχει αλλάξει και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα, είναι μια μικρή ενίσχυση του Βοριά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι 3 με 4 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στην Αττική ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι θα εκδηλωθεί «ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας, αλλά με πρόσκαιρες ορεινές συννεφιές στα ορεινά. Το βράδυ θα επικρατεί ξαστεριά, με τους άνεμους να είναι 3 με 4 μποφόρ και την θερμοκρασία στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου».

Ακόμη, για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία «η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Δεν θα έχουμε κάποια έντονα θολούρα όπως τις τελευταίες ημέρες. Στη Κεντρική Μακεδονία κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν στη διάρκεια της ημέρας, όπως στο Κιλκίς και τις Σέρρες. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και μπόρες, ενώ τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου».

Exit mobile version