Καιρός σήμερα: Κομμένη στα δύο η χώρα – Πού θα ρίξει καταιγίδες και πού θα δείξει 40άρια

Καιρός: Καταιγίδες, μπόρες και βροχές θα πλήξουν τη μισή χώρα την Παρασκευή (02/07), ενώ στην άλλη μισή θα επικρατεί ηλιοφάνεια – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Σταδιακή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και μετά και κατά τη διάρκεια του απογεύματος και το βράδυ θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό το πολύ έντονο κύμα ζέστης και στην υπόλοιπη χώρα, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Προς το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα δροσίσουν σχετικά αρκετά, κυρίως στις ανατολικής και βόρειες περιοχές της χώρας, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Την Παρασκευή θα έχουμε και κάποια αστάθεια, η οποία θα είναι και έντονη κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα και μάλιστα από τις πρωινές κιόλας ώρες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα καταστεί άστατος και κυρίως σε περιοχές της Θράκης αναμένεται να βγάλει κάποιες διάσπαρτες βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Θέλει προσοχή, καθώς τα εν λόγω φαινόμενα μπορεί να έχουν έντονο χαρακτήρα και μάλιστα να συνοδεύονται από δυνατό άνεμο.

Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, εκτός από τη βόρεια-βορειοδυτική χώρα όπου θα σχηματιστούν κάποιες συννεφιές, ενώ η έντονη θολούρα που έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη τα τελευταία 24ωρα θα έχει υποχωρήσει, έχοντας εκτοπιστεί πάρα πολύ νοτιοανατολικά.

Στις θερμές ώρες της ημέρας, σχεδόν σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά αυτήν τη φορά και σε νησιωτικά τμήματα του Θρακικού Πελάγους, ο καιρός θα πάλι είναι άστατος και θα δημιουργηθεί ένας νέος γύρος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, θα συννεφιάζει όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα και μπορεί να έχουμε τοπικές μπόρες και στα υπόλοιπα ορεινά, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Από το βράδυ, αυτή η αστάθεια θα μετατοπιστεί λίγο πιο νότια.

Σε περιοχές του Θρακικού Πελάγους, σε νότιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική) μέχρι και στη Λήμνο και στη Λέσβο, θα έχουν άστατο καιρό και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, με την εκδήλωση μπορών και τοπικών καταιγίδων.

Στην Ανατολική Μακεδονία μπορεί να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Γενικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν. Αυτό θέλει προσοχή, διότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στη θάλασσα, κατά τόπους και στην ξηρά.

Κι επειδή αυτοί οι άνεμοι θα είναι ιδιαιτέρως ξηροί και θερμοί σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι και αργά το μεσημέρι, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλος.

Η υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι της τάξεως των 37 βαθμών Κελσίου, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, αλλά τοπικά δεν αποκαλείται ο υδράργυρος να φθάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version