Καιρός – Ψυχρή Λίμνη: Προσοχή για ακόμα ένα 24ώρο – Πού θα βρέξει

Καιρός:  Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες την Τρίτη (20/07) σύμφωνα με τις προγνώσεις των Κλέαρχου Μαρουσάκη και Γιάννη Καλλιάνου.

Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει προβλήματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ θα υπάρξουν χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Η ΕΜΥ αναφέρει για την Τρίτη (20/7) πως προβλέπονται τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εμφανιστούν σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Μαρουσάκης: Προσοχή για ακόμα ένα 48ωρο

Νέα προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»..

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο OPEN και τόνισε πως «θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, το επόμενο 48ωρο (σ.σ Δευτέρα, Τρίτη) θέλει προσοχή γιατί δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να έχουμε και προβλήματα».

Όπως εξήγησε, η «Ψυχρή Λίμνη» έχει στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες, ενώ ο υδράργυρος έχει σημειώσει πτώση ιδιαίτερα από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια. Η θερμοκρασία έχει πέσει και στα νότια της χώρας. Χαρακτηριστικά, στην Αττική, το πρωί της Δευτέρας το θερμόμετρο ήταν κοντά στους 26 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα που προκαλεί η «Ψυχρή Λίμνη» θα μετατοπιστούν προς τη χώρα μας στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικό κορμό. «Θέλει προσοχή και η σημερινή και η αυριανή μέρα. Δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, να ενισχύονται τοπικά οι άνεμοι και βέβαια προσοχή μεγάλη και στους κεραυνούς», είπε χαρακτηριστικά.

Καλλιάνος: Μπόρες, βροχές και καταιγίδες

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει για την «Ψυχρή Λίμνη» πως φέρνει μπόρες, βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και σημείωσε πως στα Επτάνησα υπάρχει μία πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές, στα ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Ακόμη, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με 3-5 μποφόρ, δυτικοί άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο έως και 5 μποφόρ, νοτιάδες στη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει η πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23 έως 34 μποφόρ. Νοτιάδες έως και 4 μποφόρ.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές μπόρες και η θερμοκρασία θα φτάσει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Νοτιάδες έως και 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Exit mobile version