Καιρός: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές την Κυριακή και τη Δευτέρα

Φθινοπωρινός ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που εκδόθηκε την Παρασκευή, δορυφορικές εικόνες έρχονται να μας αποτυπώσουν όσα θα «δούμε» τις επόμενες μέρες, με τις περιοχές που χρειάζονται μεγάλη προσοχή να είναι: Κεφαλονιά, Ηλεία, Πιερία και Ημαθία.

Μάλιστα οι επιστήμονες αναμένουν σε αυτές τις περιοχές πολύ έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τα ξημερώματα της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα «επισκέπτονται» την Δυτική Ελλάδα, τα οποία θα επεκταθούν τόσο στη Δυτική Πελοπόννησο όσο και στη Βόρεια Ελλάδα (Κοζάνη, Καστοριά, Βέροια κλπ).

Το μεσημέρι της ίδια μέρας θα βρέχει σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα (εκτός από την Αττική) με πολύ έντονα φαινόμενα όπως φαίνεται στον πίνακα 2. Το απόγευμα της Κυριακής έντονες καταιγίδες θα υπάρχουν σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Κόνιτσα, Γρεβενά, αλλά και ΤρίποληΚαλαμάτα.

Τα έντονα φαινόμενα θα κοπάσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας και από τις 7 το πρωί μπαίνει σε κόκκινο συναγερμό η Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα από τις περιοχές του Πύργου έως και την Μεθώνη.

Exit mobile version