Καιρός – Αρναούτογλου: Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως ο καιρός θα παραμείνει άστατος την Τρίτη και θα εμφανίσει έντονα φαινόμενα, ενώ θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε πως την Τρίτη (7/9) θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, λόγω βοριάδων, που θα εμφανίσουν σε τμήματα του Αιγαίου ανέμους 6 και 7 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Τρίτης θα επικρατεί λιακάδα, αλλά στις Κυκλάδες θα εμφανιστεί συννεφιά και στα δυτικά της Κρήτης, υπάρχει πιθανότητα για μπόρες. Ο καιρός θα είναι άστατος και στα ανατολικά της Θεσσαλίας στην Ανατολική στερεά μέχρι και τη Βοιωτία, αλλά και στη Βόρεια Εύβοια έως και τις Σποράδες.

Το μεσημέρι στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, Βόρεια Εύβοια και Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σχηματιστούν πρόσκαιρες συννεφιές. Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως το βράδυ της Τρίτης θα έχουμε βροχές σε Σποράδες, Βόρεια Εύβοια, ενώ στη Θεσσαλία θα εμφανιστούν ακόμη και τοπικές καταιγίδες.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν φθάνοντας και τα 8 μποφόρ και από το θρακικό μέχρι και την Χαλκιδική, από τις Σποράδες και τις Κυκλάδες μέχρι και την θάλασσα των Κυθήρων, θα έχουμε βοριάδες 7 κατά τόπους και 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα έχουμε ανέμους εντάσεων 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές θα φτάσει κατά μέσο όρο 7 βαθμούς το πρωί και το μεσημέρι ο υδράργυρος θα κινηθεί στους 25-26 βαθμούς στα πεδινά.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς. Επιπλέον, την Τετάρτη θα έχουμε νεφώσεις σε Στερεά και Θεσσαλία με τους βοριάδες να παραμένουν ενισχυμένοι, την Πέμπτη θα έχουμε βροχές και μπόρες στο κεντρικό- βόρειο Αιγαίο, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί και το Σάββατο κάποιες συννεφιές στα δυτικά.

Exit mobile version