Κλειδωμένος «χιονιάς» το Σαββατοκύριακο, χιονιάς και τα Χριστούγεννα; Ο καιρός έως την Πρωτοχρονιά

Θα παρουσιάσει υποτροπή ο καιρός παραμονές Χριστουγέννων; Ξανά στον ορίζοντα το σενάριο για «Λευκά Χριστούγεννα» σε πολλές περιοχές της χώρας…

Τα μεσημεριανά προγνωστικά δεδομένα του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS «κλειδώνουν» τον χιονιά του Σαββατοκύριακου για τα ανατολικά προσήνεμα και βάζουν ξανά στην… πρίζα τους λάτρεις του χιονιού για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ποια είναι η τάση για τον καιρό έως και την Πρωτοχρονιά;

Ο χιονιάς του Σαββατοκύριακου για πολλές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας κλείδωσε, η ΕΜΥ έβγαλε και το σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι καιρό θα έχουμε τις μέρες των Χριστουγέννων.

Τα μεσημεριανά τρεξίματα του αμερικανικού προγνωστικού καιρικού μοντέλου GFS επαναφέρουν το σενάριο για ακόμα πιο έντονη ψυχρή εισβολή, συνοδευόμενη από ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και χιονοπτώσεις, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων σε ακόμα περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ακόμα, όμως, είναι αρκετά νωρίς καθώς άλλα προγνωστικά μοντέλα βλέπουν διαφορετικό σενάριο, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά 24ωρα μέχρι να κλειδώσει η τάση για την υποτροπή του καιρού.

Στο βίντεο θα δείτε κατά σειρά την κίνηση των αερίων μαζών έως και την Πρωτοχρονιά, με τη χώρα μας να διατηρείται έως και τότε στο ψυχρό μέτωπο, την καταγραφή της κίνησης των βαρομετρικών χαμηλών πανευρωπαϊκή και ειδικότερα στη συνέχεια για τη χώρα μας (μωβ αποχρώσεις σημαίνουν χιόνια) και τέλος τον χάρτη χιονοκάλυψης της Ελλάδας.

Exit mobile version