Καιρός: Πρωτοχρονιά με λιακάδα και τάση για κρύο και χιόνια μετά τις 8 Γενάρη (Vid)

Καιρός: Ο χειμώνας δεν είναι ακόμα αποφασισμένος να δείξει τα… δόντια του στη χώρα μας και φαίνεται πως μέχρι και τη συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους δεν θα έχουμε κάποιο σοβαρό ψυχρό καιρικό επεισόδιο.

Η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα θα έχει βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενα τα φαινόμενα αυτά από ισχυρούς νοτιάδες. Θα δείτε στο βίντεο την κίνηση των φαινομένων τα οποία θα διατηρηθούν έως την Τετάρτη στα ηπειρωτικά και την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του 2022 ο καιρός θα είναι σχεδόν… καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να φλερτάρει τοπικά ακόμα και με τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πανευρωπαϊκά θα δείτε πως η νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια ειδικότερα παραμένουν εκτός ψυχρού μετώπου έως και τις 7 Γενάρη, οπότε και αναμένεται – σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία του GFS – να αλλάξει η κυκλοφορία και έτσι να έχουμε στη συνέχεια κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας.

Η τάση, λοιπόν, για μετά τις 8 Γενάρη είναι αρκετά ψυχρή για τη χώρα μας…

Οσο για τις χιονοπτώσεις, όπως θα δείτε στον χάρτη χιονοκάλυψης της Ελλάδας, την επανεμφάνισή τους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στα Βαλκάνια, θα τις κάνουν σε γενικευμένη μορφή από τις 9 Ιανουαρίου και μετά, αφού τότε διαφαίνεται μια αρκετά έντονη κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Μέχρι τότε και για την χρονική περίοδο που διανύουμε, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί έως και μη φυσιολογική η απουσία χιονοπτώσεων, ακόμα και από τα πολύ μεγάλα υψόμετρα της χώρας.

Exit mobile version