Καιρός: Χειμώνας... ξανά από τις 10 Γενάρη! Η ψυχρή τάση επιστρέφει... (vid)

Καιρός: Χειμώνας... ξανά από τις 10 Γενάρη! Η ψυχρή τάση επιστρέφει... (vid)

Καιρός: Προσωρινή είναι η... ανοιξιάτικη επικράτηση στις καιρικές συνθήκες, καθώς από τις 10 Ιανουαρίου φαίνεται πως μπαίνουμε για τα καλά στην ψυχρή φάση του φετινού χειμώνα...

Ο καιρός στη χώρα μας, όπως θα δείτε στον χάρτη καταγραφής των φαινομένων, θα διατηρηθεί καλός έως και τα Θεοφάνεια, απουσία φαινομένων πανελλαδικώς, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται να επανέλθει το βροχερό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, από τις 10 Ιανουαρίου διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλέσουν κακοκαιρίες, ικανές να φέρουν και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Σε επίπεδο θερμοκρασιών, έως και τις 8 του Γενάρη δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, με τον καιρό να διατηρείται σχετικά «μαλακός» σε όλη την επικράτεια, όμως η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα δείχνει να αλλάζει από τις 9 του Γενάρη και πιο ψυχρές αέριες μάζες να βρίσκουν δίοδο προς τη χώρα μας, ώστε να προσαρμοστεί θερμοκρασιακά ο καιρός στα χειμερινά και φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.

Και δείχνει η τάση για κάτι αρκετά ψυχρό από τις 15 Ιανουαρίου και μετά...

Σε ό,τι αφορά στη χιονοκάλυψη, όπως θα δείτε στον τελευταίο προγνωστικό χάρτη, μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου δεν αναμένονται χιονοπτώσεις στη χώρα μας.

Από τις 10 και μετά αλλάζει το σκηνικό, με τα ορεινά να δέχονται χιονοπτώσεις, ενώ η τάση για μετά τις 13 του μήνα θέλει πιο πολλά χιόνια, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ασφαλές ένα τέτοιο σενάριο.

Για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό, ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.