Πού θα χιονίσει: Ερχονται διαδοχικές κακοκαιρίες, ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αττική; (Vid)

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από τις επόμενες ώρες με διαδοχικές κακοκαιρίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ έρχεται και ψυχρή εισβολή στα μέσα της εβδομάδας, ικανή να δώσει χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά προσήνεμα…

Η χώρα μας μπαίνει για τα καλά σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών, μετά από μια μεγάλη περίοδο καλοκαιρίας, για τα δεδομένα της εποχής.

Βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, αρχικά και από τα μέσα της εβδομάδας και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής κεντρικής χώρας με χαμηλότερα υψόμετρα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το Σάββατο έως και την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο GFS, ο χειμώνας επιστρέφει και μάλιστα με αρκετά… άγριες διαθέσεις.

Θα δείτε στο βίντεο πως διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλέσουν ισχυρή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη θα μας απασχολήσει ψυχρή εισβολή με κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις να… κατηφορίζουν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά προσήνεμα.

Θα δείτε, μάλιστα, στον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας ότι τα χιόνια χτυπούν την… πόρτα και των προαστίων της Αττικής από το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης.

Στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη θα δείτε πως από τη Ρωσία κατεβαίνουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες, ενώ νέα τάση για ψυχρή εισβολή διαφαίνεται για μετά τις 18-19 Ιανουαρίου.

Exit mobile version