Καιρός: Πολικό ψύχος, χιονιάς διαρκείας και χιόνια στην Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου (vid)

Καιρός: Πολικό ψύχος, χιονιάς διαρκείας και χιόνια στην Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου (vid)

Καιρός: Δείτε καρέ - καρέ τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που καταγράφουν την πορεία ψύχους και χιονοπτώσεων από το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μοντέλο...

Συνθήκες ψυχρής εισβολής πολικής προέλευσης, ικανή να αποδειχθεί έως και πρωτόγνωρη - ιστορική, «προβλέπουν» τόσο το αμερικανικό (GFS), όσο και το ευρωπαϊκό (ECMWF) προγνωστικό μοντέλο.

Πολικές θερμοκρασίες για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, χιονοπτώσεις που απασχολήσουν -κυρίως- την κεντρική και νότια χώρα, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Αθήνας, όσο και πολλών νησιών του Αιγαίου, φυσικά της Κρήτης, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων πολλών ημερών.

Διαδοχικά θα είναι τα κύματα που θα προκαλούν τις χιονοπτώσεις και δεν πρέπει να αποκλειστούν ακόμα και σημαντικότατες εκπλήξεις, καθώς η ένταση της ψυχρής εισβολής θα είναι τέτοια και το δυναμικό αίτιο των πολικών θερμοκρασιών στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ικανό να προκαλέσει τη δημιουργία υετού, άρα και την πρόκληση ισχυρών χιονοπτώσεων.

Δείτε καρέ καρέ αρχικά την ανάλυση του αμερικανικού προγνωστικού καιρικού μοντέλου (GFS) και αμέσως μετά του ευρωπαϊκού (ECMWF).

Στους χάρτες της κίνησης των αερίων μαζών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις αέριες μάζες πολικής προέλευσης, ενώ στους χάρτες καταγραφής των βαρομετρικών χαμηλών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις χιονοπτώσεις. Οσο πιο έντονο το μωβ, τόσο πιο ισχυρές οι χιονοπτώσεις.

Αν θέλετε βίντεο για τον καιρό, ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.