Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες, χιόνια και στην Αθήνα (;) και τάση για πολικό ψύχος

Καιρός: Ο χειμώνας είναι εδώ και η χώρα μας μέχρι τις 15 Μαρτίου θα δέχεται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά και ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία…

Σε τροχιά καθαρά χειμωνιάτικων συνθηκών με διαδοχικές κακοκαιρίες, επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών και χιονοπτώσεων όχι μόνο σε ορεινά, αλλά ακόμα και περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα, μπαίνει από το Σάββατο και για ένα δεκαήμερο η Ελλάδα.

Μάλιστα και τα σημερινά πρωινά προγνωστικά στοιχεία του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS, επιμένουν για κατάβαση πολικών αερίων μαζών το επόμενο Σαββατοκύριακο, ικανών να φέρουν χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα, όπως θα δείτε στο βίντεο με τους σχετικούς προγνωστικούς χάρτες (μωβ αποχρώσεις).

Φαίνεται, λοιπόν, να επιβεβαιώνονται όσα εδώ και καιρό καταγράφονταν ως μακροπρόθεσμη τάση, για επιμονή του χειμώνα στη χώρα μας, τουλάχιστον έως τα μέσα του Μάρτη.

Δείτε στο βίντεο αρχικά την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα η χώρα μας βρίσκεται στο ψυχρό μέτωπο με κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Πέμπτη και μετά από τη Ρωσία.

Ακολούθως, την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών με την… παρέλαση ισχυρών συστημάτων πάνω από τη χώρα μας, τα οποία σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα δίνουν πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία και σε πεδινά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αντίστοιχα, την κίνηση των φαινομένων πάνω από την Ελλάδα (μωβ αποχρώσεις σημαίνουν χιονόπτωση) και τον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version