Καιρός: Τάση για ισχυρό καύσωνα σε Ευρώπη και Ελλάδα από το GFS (video)

Καιρός: Νέο ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να απασχολήσει την Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ από τις 15 Ιουλίου και για ένα 10ήμερο, το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS, φέρνει τις πολύ θερμές αέριες μάζες και στην Ελλάδα.

Θα δείτε στο βίντεο, στην καταγραφή της κίνησης των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, πως από τις; 15 Ιουλίου και έως τις 24 του μήνα η χώρα μας μπαίνει στο βαθύ κόκκινο, κάτι που σημαίνει πως με αυτά τα δεδομένα, θα παρατηρούνται θερμοκρασίες από 38 έως και 42-43 βαθμών Κελσίου, φυσικά τις θερμές ώρες της μέρας.

Πιο δύσκολο διάστημα, δείχνουν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να είναι για την Ελλάδα από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως αν προκύψει ένα 10ήμερο με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, αυτομάτως μιλάμε για τον ορισμό της μετεωρολογικής έννοιας «καύσωνας».

Δείτε καρέ καρέ στο βίντεο αρχικά τις αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη, στη συνέχεια τα φαινόμενα πάνω από Ευρώπη και Ελλάδα και τέλος τις θερμοκρασίες εδάφους στην Ελλάδα, όπου θα δείτε μετά τις 16 του μήνα να εμφανίζονται ακόμα και 43άρια…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version