Καύσωνας διαρκείας με 40άρια plus έως τις 5 Αυγούστου – Καρέ καρέ η τάση από το GFS

Καύσωνας διαρκείας θα απασχολήσει από την Παρασκευή και τουλάχιστον έως και τις 5 Αυγούστου την Ελλάδα, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα του αμερικανικού μοντέλου GFS.

Οπως σας είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενό μας θέμα, η ζέστη έρχεται για να μείνει και στη χώρα μας. Μπορεί, βέβαια να μην έχουμε να κάνουμε με ακραίες θερμοκρασίες άνω των 45-46 βαθμών, όπως συνέβη σε Ισπανία και Πορτογαλία, ωστόσο και μόνο ότι θα βρεθούμε στο κόκκινο, με τον υδράργυρο κοντά στους 40 βαθμούς ή και λίγο πάνω έως τους 43 – 44 τοπικά για 15 μέρες, αποτελεί μια έκτακτη συνθήκη.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη ζέστη αλλά και στην ξηρασία που θα συνοδεύει το φαινόμενο, γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά και θα αποτελεί μειονέκτημα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες, πώς καταγράφει το GFS την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, την απουσία φαινομένων και τις μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας, όπου τα 43άρια κάνουν αρκετές φορές την εμφάνισή τους στη Θεσσαλία.

Ωστόσο, όλη η Ελλάδα θα βρεθεί για 15 μέρες περίπου στο κόκκινο, αφού έως και τις 5 Αυγούστου που τελειώνει η μακροπρόθεσμη πρόγνωση, δεν διαφαίνεται ύφεση του καύσωνα.

Κάντε Subscribe κι εσείς στη σελίδα μας στο Youtube.

Exit mobile version