Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και ο καιρός θα είναι τουλάχιστον… περίεργος.

Έπειτα από 5 ημέρες κακοκαιρίας ο καιρός βελτιώνεται και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα είναι σχεδόν ηλιόλουστο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση των μετεωρολόγων:

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Στην τελευταία του πρόγνωση, ο μετεωρολόγος του OPEN, αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται, όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα μείνουν σε πιο περιορισμένη έκταση και ένταση στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, ο καιρός το Σάββατο αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερος τις πρωινές ώρες, όμως το απόγευμα ίσως «βγάλει» τοπικές καταιγίδες και μπόρες στα ορεινά.

Η Κυριακή θα είναι ακόμα καλύτερη, με τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεφεύγουν πάνω από τα 4-5 μποφόρ. Την ίδια μέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι πάνω από τους 30 βαθμούς.

ΕΜΥ

Για το Σάββατο 27/8, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει:

Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Σταδιακά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 28/8 αναφέρει:

Γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Exit mobile version