Καιρός: 40άρια το Σάββατο και μετά… ψύχρα. Η τάση του GFS (vid)

Καιρός: Προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο κύμα ζέστης για τη φετινή θερινή περίοδο, καθώς από την Παρασκευή και έως την Κυριακή, ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 38 βαθμούς Κελσίου.

Το GFS., μάλιστα, δίνει το Σάββατο ακόμα και 40 βαθμούς στη Θεσσαλία, όμως από εκεί και μετά φαίνεται ότι οι ψυχρές αέριες μάζες που εγκαθίστανται για τα καλά στη βόρεια Ευρώπη, θα αρχίσουν να πιέζουν ολοένα και περισσότερο τις θερμές στα Βαλκάνια και από τις 20 του Σεπτέμβρη και μετά θα πρέπει να αναμένεται η τελική τους επικράτηση.

Η ψύχρα θα αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στη χώρα μας, ενώ τα πρώτα σοβαρά χιόνια θα πέσουν στη Σκανδιναβία.

Οσο για την καιρική εικόνα από πλευράς φαινομένων, ουσιαστικά από τις 22 του Σεπτέμβρη και μετά θα αρχίσουν τα βαρομετρικά χαμηλά να περνούν και από τη χώρα μας, προκαλώντας τις πρώτες σοβαρές βροχοπτώσεις του φετινού φθινοπώρου.

Δείτε στο βίντεο αρχικά την κίνηση ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, στη συνέχεια την πορεία των βαρομετρικών χαμηλών με ισχυρότατα συστήματα να πλήττουν την Ιβηρική και την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και αμέσως μετά την ήπια κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας από πλευράς φαινομένων, αλλά και τα έντονα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version