Καιρός – GFS: Η κακοκαιρία Άριελ και η τρελή τάση για θερμή εισβολή (vid)

Καιρός: Κάπως… ζεστά είναι εδώ και αρκετά 24ωρα τα «τρεξίματα» του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου, GFS, για τη χώρα μας.

Το αμερικανικό μοντέλο «βλέπει» την άνοδο πιο θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο, οι οποίες τείνουν να επικρατήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου, με «διάθεση» να «μπουν» και στον ελλαδικό χώρο στις 15 του μήνα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, στη βόρεια Ευρώπη θα κυριαρχήσουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες καθιστώντας εξαιρετικά χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μια μάχη… επιβίωσης ψυχρών και θερμών αερίων μαζών, που ξεκάθαρα είναι δεδομένο πως στο τέλος ο χειμώνας θα επικρατήσει και θα μπει για τα καλά και στη χώρα μας.

Μέχρι τότε, πάντως, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλούν κακοκαιρίες και μάλιστα με επικράτηση ψυχρότερων αερίων μαζών κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Οχι καθαρά χειμερινού τύπου, βέβαια, αλλά ικανών, από τις 10 του μηνός να δώσουν και κάποιες σημαντικές χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά της χώρας.

Δείτε καρέ καρέ την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και στη συνέχεια των βαρομετρικών χαμηλών, καθώς και στο τέλος, τον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας, δυστυχώς χωρίς κάτι πολύ ιδιαίτερο έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο και ακολουθήστε κι εσείς το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version