Καιρός: Ισχυρή τάση για ψυχρή εισβολή και χιόνια στο καμπαναριό… (vid)

Καιρός: Επιμένει το GFS… Η πολικής προέλευσης ψυχρή εισβολή από τις 20-21 Δεκεμβρίου επανέρχεται στο προσκήνιο για την ανατολική Ευρώπη και όλα δείχνουν πια ότι κομμάτια αυτής θα καταφέρουν να φτάσουν και στην Ελλάδα.

Η τάση του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου διατηρείται ακέραια για κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών (μωβ αποχρώσεις θα δείτε στο βίντεο) στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη από τις 20 Δεκεμβρίου.

Δείχνουν ικανές να μπουν και στη χώρα μας, η τάση φτάνει έως και ανήμερα Χριστουγέννων, ενώ από τις 20 του Δεκέμβρη φαίνεται να ξεκινά κι ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων για αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα βόρεια.

Κρατάμε, λοιπόν, αυτήν την τάση για τον ερχομό του κανονικού χειμώνα μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων και θα σας κρατάμε καθημερινά ενήμερους για την εξέλιξη, αφού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει το τοπίο να ξεκαθαρίζει οριστικά.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα διέρχονται από τη χώρα μας, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο και έως τα Χριστούγεννα και τον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας που… φορτώνει μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε κι εσείς το κανάλι μας στο YouTube, για καθημερινή βίντεο-ενημέρωση για τον καιρό.

Exit mobile version