Αρναούτογλου για την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά και το ψιθύρισμα αλλαγής!

Αρναούτογλου για την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά και το ψιθύρισμα αλλαγής!

Με νέα ενημέρωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει την πανευρωπαϊκή τάση για την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά που έχει ποτέ καταγραφεί στη μετεωρολογική ιστορία της Ευρώπης.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναφέρει, επίσης, πως η όποια αλλαγή για την εμφάνιση του χειμώνα στην Ευρώπη θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά όσα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου:

Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης!

Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!

Για τις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα πρόκειται λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της!

Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο "ψιθυρίζουν" κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για μετά τις 11-13 του Γενάρη!!!

Ο χάρτης δείχνει την απόκλιση της θερμοκρασίας για την πρωτοχρονιά!

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.