Καιρός: Χιόνια στον ορίζοντα, αλλά... λίγα και για λίγο! (vid)

Καιρός: Χιόνια στον ορίζοντα, αλλά... λίγα και για λίγο! (vid)

Καιρός: Μια σύντομη κακοκαιρία από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου φαίνεται ότι είναι το μοναδικό άξιο αναφοράς φαινόμενο που θα μας απασχολήσει έως και τα μέσα του Γενάρη.

Η παρατεταμένη καλοκαιρία στη χώρα μας θα διατηρηθεί έως και την Κυριακή, καθώς από τη Δευτέρα και από τα δυτικά αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Μη φανταστείτε κάτι το τρελό, ούτε καν φυσιολογικό για την εποχή, αφού και πάλι τα σημερινά στοιχεία από το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS, θέλουν τον καιρό να βελτιώνεται και να μην έχει κάποια σοβαρή ψυχρή εισβολή έως και τις 19 Ιανουαρίου.

Θα δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, με το πολικό ψύχος να συγκρατείται στη βορειοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας να μην μπαίνει στο ψυχρό μέτωπο, σοβαρά τουλάχιστον, έως και τις 20 Ιανουαρίου.

Απελπιστικά απογοητευτικός ο χάρτης χιονοκάλυψης της χώρας μας αφού έως και τις 20 Γενάρη δεν προβλέπονται ποσότητες χιονιού ικανές για να επιτρέψουν το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.