Ερχεται ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια και σε ημιορεινά. Τι «βλέπει» το GFS

Ερχεται ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια και σε ημιορεινά. Τι «βλέπει» το GFS

Πολύ ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών της χώρας...

Μια βδομάδα φουλ... κακοκαιρίες και μάλιστα με ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό να προκαλεί έντονα φαινόμενα από την Τετάρτη έως και την Πέμπτη, με τις χιονοπτώσεις να αφορούν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο στο πρωινό τρέξιμο της 23ης Ιανουαρίου 2023 καταγράφει τη δυναμική της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία φέρνει μεγάλα ύψη υετού, τα οποία θα μεταφραστούν σε πολύ ισχυρές καταιγίδες σε πεδινές περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.

Ως προς την προοπτική για τη συνέχεια, υπάρχει ακόμα μεγάλη διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός και αν η ψυχρή εισβολή που απασχολεί τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη θα καταφέρει τελικά να μπει και στη χώρα μας, προκαλώντας χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, μέσα στο πρώτο 5νθήμερο του Φλεβάρη.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση της κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει από την Τετάρτη και δώστε προσοχή στις σκούρες καφέ αποχρώσεις που ερμηνεύονται ως μεγάλα ύψη βροχής και τις μωβ αποχρώσεις που καταγράφουν τις χιονοπτώσεις.