Καιρός: Ονειρικό για… χιονόφιλους, τρέξιμο από το ECMWF (vid)

Καιρός: Ενα άκρως χειμωνιάτικο, έως και… ακραία χειμωνιάτικο τρέξιμο, το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου από το ECMWF.

Το ευρωπαϊκό καιρικό προγνωστικό μοντέλο, το οποίο φημίζεται ως πιο «συγκρατημένο» σε σχέση με το αμερικανικό GFS, αλλά και πιο έγκυρο στο αποτέλεσμα των προγνώσεών του, φέρνει πολικής προέλευσης αέριες μάζες και πολλά χιόνια, από την Κυριακή και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται πολλά και διάφορα, να επαναλάβουμε ότι αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι το ότι έρχονται εξαιρετικά κρύες μέρες, αφού η κάθοδος του ψύχους δείχνει να έχει κλειδώσει από όλα σχεδόν τα προγνωστικά μοντέλα.

Εκεί, που ακόμα υπάρχουν διαφορές και διχογνωμίες είναι στο πού και πόσο θα χιονίσει από την Κυριακή και κυρίως από τη Δευτέρα και έως (τουλάχιστον) την Πέμπτη, διότι το ECMWF θα δείτε στο βίντεο, «βλέπει» διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να μπαίνουν στη χώρα μας, άρα να δίνουν και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές (μέσα Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ή και νησιωτικές.

Μένουμε σε αυτό το τρέξιμο και είναι βέβαιο ότι καθώς πλησιάζουμε προς την Κυριακή από αύριο θα αρχίσουν να κλειδώνουν περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά σε τέτοιου είδους καταβάσεις τόσο ψυχρών αερίων μαζών.

Αν θέλετε κι εσείς συνεχή βίντεο ενημέρωση για τον καιρό, ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version