Πού θα χιονίσει: Καρέ – καρέ η επέλαση του χιονιά από το ECMWF (vid)

Πού θα χιονίσει: Χιονιάς διαρκείας στα αναλοτικά προσήνεμα με έμφαση και στην Αττική με χιονοπτώσεις και στα πεδινά. Τι δείχνει σήμερα το ECMWF.

Από Κυριακή έως και Τρίτη τα έντονα φαινόμενα με χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας αλλά και μέσα την Αθήνα, σύμφωνα με το πρωινό τρέξιμο (Σάββατο 4-2) του ευρωπαϊκού προγνωστικού μοντέλου ECMWF και προοπτική επέκτασης της κακοκαιρίας έως και την Πέμπτη.

Εύβοια, Βοιωτία και Αττική είναι οι τρεις γεωγραφικές περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού το επόμενο τριήμερο και σίγουρα στα βόρεια και υπέρ βόρεια προάστια της Αθήνας, πιθανότατα και στα δυτικά που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους (βλ. Πετρούπολη, Κηπούπολη, Χαϊδάρι) δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα ανάλογα με αυτά των χιονοπτώσεων που προκάλεσε η Μήδεια και η Ελπίδα.

Αξιοσημείωτη και θα τη δείτε πώς καταγράφεται στον χάρτη, η εμμονή του πολικού ψύχους, το οποίο θα στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας έως και το τέλος της εβδομάδας.

Συμπερασματικά κι επειδή πολλές μέρες τώρα σας έχουμε ενημερώσει για την τάση (τότε) ερχομού της χιονοκαιρίας, καλό θα είναι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων να αποφευχθούν οι περιττές μετακινήσεις, ώστε τα όποια προβλήματα να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Το χιόνι είναι μεν όμορφο και το θέλουμε όλοι, αλλά γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο όταν το αντιμετωπίζουμε ως «παιχνίδι» και αγνοούμε τους βασικούς κανόνες προετοιμασίας.

Αν θέλετε συνεχή βίντεο-ενημέρωση για τον καιρό, ακολουθήστε κι εσείς το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube.

Exit mobile version