Καιρός: Εφτασε στην Ελλάδα μέσα σε 34 ώρες ο προπομπός της Μπάρμπαρα

Καιρός: Εφτασε στην Ελλάδα μέσα σε 34 ώρες ο προπομπός της Μπάρμπαρα

Καιρός: Απόσταση 2.500 χιλιομέτρων διένυσαν μέσα σε λίγες ώρες οι αέριες μάζες που μπήκαν στη χώρα μας ως προπομπός της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 04/02, η χώρα μας καλύπτεται από αέριες μάζες οι οποίες αποτελούν προπομπό της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. Η έλευσή τους έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων, φαινόμενα που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πολλές περιοχές

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στην χώρα, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων, περιβαλλοντικούς δορυφόρους.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών που αναφέραμε, από την αρχή της Παρασκευής 03/02 έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 04/02, όπως αυτή καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, Οι αέριες μάζες μέσα σε διάστημα 34 ωρών κάλυψαν απόσταση σχεδόν 2500 χιλιομέτρων κινούμενες από τη Βόρεια Θάλασσα έως τα νότια τμήματα της χώρας και κατά τη διαδρομή τους προσέφεραν εντυπωσιακούς σχηματισμούς.